Εκτύπωση

Μανεστρόσουπα αλάδωτη

για 2 μερίδες όπως πάντα.

Μια σχετικά μέτρια κατσαρόλα την βάζουμε στην φωτιά και τρίβουμε μισό κρεμμύδι μέτριου μεγέθους.

Αφού ψευτοτσιγαρισθεί έχουμε λιώσει 2 ντομάτες φρέσκιες (μπορούμε να βάνουμε και τοματάκια λιωμένα pumaro) με το multi και τις ρίχνουμε στο τσιγαρισμένο κρεμμύδι. Μετά από λίγο προσθέτουμε νερό αρκετό για να πάρουν βράση όλα μαζί και μικρή ποσότητα από 1 κύβο κνόρ. Αλάτι, και λίγο άνηθο αν σας αρέσει. Αφού πάρει βράση το νερό και τα υπόλοιπα ρίχνουμε 2 φλιτζάνια γεμάτα μανεστράκι. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, παρακολουθούμε δε ανύστακτα, διότι τα ζυμαρικά αρπάζουν εύκολα. Σε 25-30΄ έχουμε έτοιμη μια πολύ νόστιμη μανεστρόσυπα. Μπορούμε να προσθέσουμε και μανιτάρια αν έχουμε και μας αρέσουν. Με λίγες ελίτσες, όχι πολλές γιατί κάνουν χοληστερίνη, και φρυγανισμένο ψωμάκι τέλειο το γεύμα μας.

Καλή όρεξη.