Τραχανόσουπα - Μανιταρόσουπα
Μια ακόμη ιδέα για αλάδωτο φαγητό:
Τραχανόσουπα αλάδωτη
Οι μερίδες μας όπως πάντοτε για δύο άτομα.
Προϋπόθεση να βρούμε νηστήσιμο τραχανά και υπάρχει σε αρκετά καταστήματα και βιολογικών προϊόντων.
Λοιπόν παίρνουμε όπως πάντα την κατσαρόλα μας την βάζουμε στην φωτιά και αφού αρχίσει να ζεσταίνεται τρίβουμε με τον τρίφτη μας μισό
κρεμμύδι μέτριου μεγέθους, ίσως και λιγότερο να αρχίσει να τσιτσιρίζει…
δεν το αφήνουμε να κοκκινίσει πολύ το κρεμμύδι για να μην μας πικρίσει στην γεύση.
Κατόπιν ρίχνουμε τις λιωμένες ντομάτες μας pumaro ή και φρέσκιες.
Αλάτι και πολύ λίγο πιπέρι.
Μετά από λίγο προσθέτουμε το νερό να πάρουν όλα μαζί μια βράση και μετά προσθέτουμε 2 φλυτζάνια του καφέ τον τραχανά μας.
Αφού βράσουν για 15΄-20΄ αναλόγως και χυλώσει αρκετά η τραχανόσουπά μας είναι έτοιμη.
Πανεύκολη, γρήγορη και νόστιμη!
Η δεύτερη ιδέα μας για σήμερα είναι: Μανιταρόσουπα αλάδωτη
Λοιπόν παίρνουμε όπως πάντα την κατσαρόλα μας την βάζουμε στην φωτιά και αφού αρχίσει να ζεσταίνεται
τρίβουμε με τον τρίφτη μας μισό κρεμμύδι μέτριου μεγέθους και το σοτάρουμε.
Προσθέτουμε νερό αρκετό και αφού βράσει ρίχνουμε άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι,
μια κονσέρβα μανιτάρια, 1 πατάτα μικρή σχετικά, καρότο, 1 φλυτζάνι ρύζι για σούπα.
Αφού βράσουν όλα μαζί παίρνουμε δύο κουταλάκια του γλυκού ταχίνι, τον χυμό 1 στημένου λεμονιού,
λίγο πατάτα και ζωμό και τα ανακατεύουμε καλά στο μπλέντερ και κατόπιν τα ρίχνουμε στην μανιταρόσουπά μας να πάρουν μερικές βράσεις.
Το όλο βράσιμο του φαγητού διαρκεί κοντά 30΄. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο.
- Λεπτομέρειες
- Εμφανίσεις: 2606