Μανεστρόσουπα αλάδωτη
για 2 μερίδες όπως πάντα.
Μια σχετικά μέτρια κατσαρόλα την βάζουμε στην φωτιά και τρίβουμε μισό κρεμμύδι μέτριου μεγέθους.
Αφού ψευτοτσιγαρισθεί έχουμε λιώσει 2 ντομάτες φρέσκιες (μπορούμε να βάνουμε και τοματάκια λιωμένα pumaro) με το multi και τις ρίχνουμε στο τσιγαρισμένο κρεμμύδι. Μετά από λίγο προσθέτουμε νερό αρκετό για να πάρουν βράση όλα μαζί και μικρή ποσότητα από 1 κύβο κνόρ. Αλάτι, και λίγο άνηθο αν σας αρέσει. Αφού πάρει βράση το νερό και τα υπόλοιπα ρίχνουμε 2 φλιτζάνια γεμάτα μανεστράκι. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, παρακολουθούμε δε ανύστακτα, διότι τα ζυμαρικά αρπάζουν εύκολα. Σε 25-30΄ έχουμε έτοιμη μια πολύ νόστιμη μανεστρόσυπα. Μπορούμε να προσθέσουμε και μανιτάρια αν έχουμε και μας αρέσουν. Με λίγες ελίτσες, όχι πολλές γιατί κάνουν χοληστερίνη, και φρυγανισμένο ψωμάκι τέλειο το γεύμα μας.
Καλή όρεξη.

Ὁ Ὅσιος Θεοδόσιος καταγόταν ἀπό τήν κωμόπολη τῆς Μωγαρισσοῦ, ἡ ὁποία ἀνῆκε στήν ἐπαρχία τῆς Καππαδοκίας. Ἔζησε κατά τούς χρόνους τοῦ Λέοντος τοῦ Θρακός καί ἔφτασε ἕως καί τούς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Ἀναστασίου (491 – 518 μ.Χ.). Ὁ πατέρας του ὀνομαζόταν Προαιρέσιος καί ἡ μητέρα του Εὐλογία. Ἦταν καί οἱ δυό εὐσεβεῖς καί πιστοί ἄνθρωποι. Ὁ Θεοδόσιος ὅμως, ἀπό θεῖο ζῆλο, δέν ἀκολούθησε τήν ἔγγαμο ζωή, ἀλλά τό μοναχικό βίο. Γι’ αὐτό ἔφυγε ἀπό τήν πατρίδα του καί πῆγε στά Ἱεροσόλυμα νά προσκυνήσει τούς Ἁγίους Τόπους. Στή συνέχεια μετέβη στήν Ἀντιόχεια, ὅπου ἐπισκέφθηκε τόν Ἅγιο Συμεών τόν Στυλίτη, ὁ ὁποῖος τόν ἐμύησε στά τῆς μοναχικῆς πολιτείας καί τῆς ἀρετῆς καί τοῦ προεῖπε ὅτι θά γίνει ποιμένας πολλῶν λογικῶν προβάτων. Ἀσκήτεψε κοντά στό θαυμαστό καί ἐνάρετο ἀσκητή, πού ὀνομαζόταν Λογγίνος, μέ τόν ὁποῖο μαζί μελετοῦσε, συζητοῦσε καί προσευχόταν καί τοῦ ὁποίου σπούδαζε τήν πνευματική διαύγεια καί τή μεγάλη ταπεινοφροσύνη.