Σπανακόρυζο αλάδωτο
Όπως πάντα για δύο άτομα.
Παίρνουμε όπως πάντα την κατσαρόλα μας και αφού λιώσουμε μισό μέτριο κρεμμύδι το ρίχνουμε να «τσιτσιρίσει» εντός της κατσαρόλας μας, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, ντοματάκια λιωμένα pumaro περίπου μισό τενεκέ ή λιωμένες φρέσκιες ντομάτες, κατόπιν ρίχνουμε το κατεψυγμένο σπανάκι μας περίπου την μισή ποσότητα τηςσυσκευασίας, αν έχετε φρέσκο ακόμα καλύτερα, αλλά θέλει πλύσιμο και καθάρισμα το φρέσκο, πράγμα δύσκολο για τους πολυπράγμονες και μη έχοντας μπόλικο χρόνο.Τα ανακατεύουμε όλα μαζί προσθέτουμε μπόλικο άνηθο, αλάτι πολύ πολύ λίγο πιπέρι και ένα φλυτζανάκι ρύζι για σούπα. Τα αφήνουμε να βράσουν κανά 20λεπτο, προσθέτοντας χλιαρό νερό αν χρειασθεί. Προσοχή το ρύζι κολάει.
Κατόπιν παίρνουμε 2 κουταλιές ταχίνι τον χυμό ενός λεμονιού, και μπόλικο ζωμό από το σπανακόρυζο και με το μπλέντερ τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στο σπανακόρυζο.
Αφήνουμε να βράσουν.
Και το αποτέλεσμα όπως πάντα δοκιμασμένο και τέλειο.

Ὁ Ὅσιος Θεοδόσιος καταγόταν ἀπό τήν κωμόπολη τῆς Μωγαρισσοῦ, ἡ ὁποία ἀνῆκε στήν ἐπαρχία τῆς Καππαδοκίας. Ἔζησε κατά τούς χρόνους τοῦ Λέοντος τοῦ Θρακός καί ἔφτασε ἕως καί τούς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Ἀναστασίου (491 – 518 μ.Χ.). Ὁ πατέρας του ὀνομαζόταν Προαιρέσιος καί ἡ μητέρα του Εὐλογία. Ἦταν καί οἱ δυό εὐσεβεῖς καί πιστοί ἄνθρωποι. Ὁ Θεοδόσιος ὅμως, ἀπό θεῖο ζῆλο, δέν ἀκολούθησε τήν ἔγγαμο ζωή, ἀλλά τό μοναχικό βίο. Γι’ αὐτό ἔφυγε ἀπό τήν πατρίδα του καί πῆγε στά Ἱεροσόλυμα νά προσκυνήσει τούς Ἁγίους Τόπους. Στή συνέχεια μετέβη στήν Ἀντιόχεια, ὅπου ἐπισκέφθηκε τόν Ἅγιο Συμεών τόν Στυλίτη, ὁ ὁποῖος τόν ἐμύησε στά τῆς μοναχικῆς πολιτείας καί τῆς ἀρετῆς καί τοῦ προεῖπε ὅτι θά γίνει ποιμένας πολλῶν λογικῶν προβάτων. Ἀσκήτεψε κοντά στό θαυμαστό καί ἐνάρετο ἀσκητή, πού ὀνομαζόταν Λογγίνος, μέ τόν ὁποῖο μαζί μελετοῦσε, συζητοῦσε καί προσευχόταν καί τοῦ ὁποίου σπούδαζε τήν πνευματική διαύγεια καί τή μεγάλη ταπεινοφροσύνη.